Het bestuur
Het bestuur van de Fluweelwerkers- en Zijdeweversbus Naarden bestaat momenteel uit 4 leden. Naast het bestuur is er nog een Busknecht en de Zevenmannen welke het bestuur adviseren en diverse taken uitvoeren. Hieronder stelt iedereen zich voor.
Het Bestuur
Voorzitter
H.F.M. Marquenie
H.F.M. Marquenie (Henri) is geboren en schoolgegaan in Naarden; hij studeerde in Amsterdam. Hij is als jurist werkzaam (geweest) in Nederland, en woonde en werkte jarenlang ook buiten Nederland. Nu is hij alweer langere tijd terug in Nederland. Henri is President van de Bus sinds 15 maart 2022.
Penningmeester
J.G.M. Pronk
J.G.M. (Hans) Pronk, geboren, getogen -en nog steeds wonende-, aan de Amsterdamsestraatweg. Koeienboer, natuurliefhebber, imker en ondernemer. Uit Goois scharend Erfgooiersgeslacht. Met tegenwoordig, nog steeds, vee op historische plekken: B.O.B.M. polder, Schootsvelden rond Naarden en Muiden, zanderijen van Naarden en Bussum, Kleiput, Fort Ronduit, Vuurlijn, Zuiderzeedijk enz. Sinds 2019 Zevenman. In 2021 gekozen tot penningmeester van de Bus.
Secretaris
M. Luif
M. (Martin) Luif, geboren en getogen in Naarden tot 1951 in de Vesting gewoond, daarna op de Keverdijk. Zevenman vanaf 26 maart 2019 en gelijk benoemd tot secretaris van de Stichting. Ik interesseer me voor geschiedenis in het algemeen en van Naarden in het bijzonder. Niet-scharende Erfgooier. Is vrijwilliger bij het Nederlands Vestingmuseum en bij het Wijkcentrum De Schakel.
Algemeen Adjunct Busmeester
J.E.W. Snoek
J.W.E. Snoek (Jos), vanaf mijn geboorte (1948) woonachtig in Naarden . Groot geworden op de Schapenmeent en/of Keverdijk en omgeving. De eerste schooljaren voltrokken zich op de Sint Jozefschool in de Vesting. Mijn passie voor voetballen in het algemeen maar in het bijzonder in Naarden bracht mij van kinds af aan in contact met heel veel jeugd, senioren, supporters en overige Naardenezen! Het gevoel van sociale verbondenheid met Naarden heeft mij geïnspireerd en gebracht tot deelname aan de Fluweelwerkers en Zijdeweversbus in de functie van Algemeen Adjunct busmeester.
Busknecht
Busknecht
J. Galenkamp
Galenkamp (Jacques) , geboren en getogen in Naarden, nog steeds woonachtig in de Vesting. Zevenman vanaf 24 maart 2011 en Busknecht vanaf 12 april 2018.
Zevenmannen
Zevenman
H.H.F. Boerebach
H.H.F. Boerebach (Henk) is de nestor van de Zevenmannen en een geboren Naarder evenals zijn voorouders (vader, grootvader, overgrootvader). Als weeskind is hij tot zijn 21ste jaar begeleid door het Naardense wezenfonds “Pater Wijnter”. Henk heeft een sterke binding met Naarden. Terzijde: in het weeshuis komen bestuur en Zevenmannen samen. Toen Henk in 1991 uitgenodigd werd om Zevenman te worden verklaarde hij dat hij dit als eervol beschouwde, omdat de Bus vanouds bijstand verleent aan zieke en stervende gildeleden.
Zevenman
N.C.E. Pronk
N.C.E. Pronk ( Nic) is geboren in 1939 en heeft zijn hele leven gewoond en gewerkt op Rundervreugd aan de Amsterdamsestraatweg. Hij is een scharende Erfgooier. Hij volgde de landbouw-school in Blaricum en ging toen aan het werk op de boerderij met 35 koeien Later werden dat er 50 en na de bouw van de ligboxenstal 70. Nic was een fanatieke voetballer bij Meervogels. In de winter van 1963 reed hij de Elfstedentocht (Reinier Paping!), maar moest na 100 km bij Bolsward stoppen. Hij was secretaris van Land- en Tuinbouwbond en bestuurslid van de RABO Bank. Nic is Zevenman sinds 1989.
Zevenman
H.J. Hissink
H.J. Hissink (Hans) is geboren in Naarden en in 2014 verhuisd naar Barneveld zonder zijn geboortestad te vergeten, waar hij schipper is bij de Vestingvaart. Hij is vanaf zijn achttiende jaar lid van de Bus, evenals zijn familie en voorouders waaronder verschillende busmeesters. Sinds 2001 is hij Zevenman en eerder was Hans busknecht en algemeen adjunct van het bestuur.
Zevenman
J.P. van Zeggelaar
J.P. (Jan Piet) van Zeggelaar, Zevenman sinds 2021, is een geboren Naarder en heeft meer dan 50 jaar een bekend makelaarskantoor gehad en was gedurende 30 jaar de vaste taxateur van de Gemeente Naarden. Jan Piet is volop actief als vrijwilliger in verschillende organisatie. Vooral noemenswaardig is dat hij al 19 jaar iedere vrijdag in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam werkt.
Zevenman
J.G. Frenaij
J.G. (Joeri) Frenaij. Geboren en getogen in Naarden-Vesting en in 2000 verhuisd naar de Keverdijk. Van jongs af aan gedreven door de geschiedenis van Naarden. Vrijwilliger bij vele Naardense verenigingen en in 2022 gevraagd als Zevenman bij de Bus.
Zevenman
J.H.G. van Mierlo
J.H.G.(Hans) van Mierlo is geboren in 1961 vanaf 1964 woonachtig in Naarden, zowel in de vesting als op de Keverdijk. Vanaf 1976 vrijwilliger in het Nederlands Vestingmuseum en sinds 2015 stadsgids, tussentijds nog lang lid geweest van de Stichting Burgerzin en tijdelijk van het Fotofestival Naarden. Heeft veel kennis van zowel de vaderlandse als Naardense geschiedenis.
Zevenman
P. Koopmanschap
Peter Koopmanschap is geboren in september 1967 en is zijn hele leven woonachtig in Naarden. Hij heeft gewoond in de Vesting, de Schilderswijk en woont momenteel op de Keverdijk Hij is in 1995 gaan werken bij het familiebedrijf Koopmanschap de “Smid van Naarden”. Op 9 oktober 2023 is hij toegetreden als zevenman bij de Fluweelwerkers en Zijdeweversbus, nadat hij hiervoor is gevraagd. Toen Peter werd uitgenodigd om zevenman te worden verklaarde hij dat hij het mooi vind om het ontstaan en de historie van de Bus in ere te houden.
Zevenman
C.J.A. Rapati
Cor Rapati is geboren in Amsterdam en in 1957 op tweejarige leeftijd verhuisd naar Naarden. Het grootste deel van zijn leven woont hij al op de Keverdijk. Na een technische opleiding heeft hij zijn werkzame leven in de automatisering doorgebracht. Cor is getrouwd en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Hij is 20 jaar betrokken geweest bij de lokale politiek. Vrijwel zijn hele leven al actief bij diverse koren en al jarenlang betrokken bij diverse vormen van vrijwilligerswerk, zoals de Fietsersbond, Repair Café Naarden en het Buurplatform Keverdijk-Thijssepark-Vierhoven. Hij is zeer vereerd dat hij vanaf 8 april 2024 als zevenman deel mag uitmaken van de historische Fluweelwerkers en Zijdeweversbus, een stukje geschiedenis van Naarden dat verdient om nog heel lang te blijven bestaan.